Opleidingen leerlingen:

• De lessen worden gegeven op een afgesproken locatie of in de eigen repetitieruimte, door bevoegde leraren.

• De lestijden worden mede bepaald door de leraren.

• Als leerling verbindt men zich het gehele lesjaar of het nog resterende deel. Bij tussentijdse beëindiging is lesgeld voor het gehele cursusjaar verschuldigd, uitgezonderd in zeer bijzondere omstandigheden.

• Leermiddelen zoals muziekboeken zijn voor rekening van de leerling.

• Het lesjaar loopt parallel aan het schooljaar.

• De vakanties zijn gelijk aan de schoolvakanties (van de basisschool).

• Verzuim van lessen kan niet worden ingehaald.

• Van de vereniging krijgt men een instrument. De keuze is afhankelijk van de korpsbezetting.

• De opleiding gebeurt in fasen, te weten: A, B, C en D. Elke opleidingsfase wordt afgesloten met een examen. Wanneer men richting het B-diploma gaat, kan men toegelaten worden tot het groot orkest. Dit nadat men heeft voorgespeeld voor de dirigent.

• Wanneer men een A-diploma heeft, wordt verwacht dat men mee gaat spelen bij serenades.

• Theorielessen worden apart gegeven.

• Examenkosten voor A, B, C en D-diploma zijn voor rekening van de leerling.

• Wordt een studiefase niet met succes afgesloten, dan wordt er door het bestuur van de vereniging in overleg met de leraar bepaald of het zinvol is om door te gaan.

• Leerlingen die meespelen met het fanfare orkest zijn ook verplicht de repetities te volgen.

• Regelmatig wordt deelgenomen aan "leerlingendagen" en "leerling-orkestdagen" in de regio.

• Ook wordt verwacht dat leerlingen deelnemen aan het onderling solistenconcours.

In het luchtorkest wordt aandacht besteed aan de volgende punten:

• Samenspelen met anderen (zuiverheid - ritme - maat).

• Leren spelen onder leiding van een dirigent.

• Vergroten van de repertoirekennis.

• Verbeteren van muziek lezen.

• Door wisseling van partijen kennis krijgen van de waarde van iedere afzonderlijke partij.

• Vergroten van de muzikale smaak.

• Leren luisteren naar elkaar.

• Leren elkaar te motiveren en te ondersteunen binnen het voorbereidingsorkest.

• Leren optreden voor publiek, waardoor men vertrouwd raakt met de sfeer die zo'n optreden meebrengt.

• White YouTube Icon

JOIN US

We are always looking for new talent. Contact us now.

info@cromvoirtsefanfare.nl

Kerstconcert